- Autor: funky
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójová omáčka | 10 |
Smetana na vaření 10% | 200 |
Hrášek mražený | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 5 |
Olej olivový | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Paprika žlutá | 100 |
Rajčata | 200 |
Cibulka jarní | 150 |
Cibule šalotka | 200 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 750 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
2 lžičky kari, sůl, čerstvě mletý černý pepř
Energetická hodnota celkem: 8805 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 302,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2201 kJ
Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 75.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Rýži uvaříme ve slepičím vývaru podle návodu na obalu. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Bílou a světle zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Rajčata a papriku (bez jádřince) nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a rovnoměrně osolíme. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a maso na něm ze všech stran rovnoměrně opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme cibuli a jarní cibulku, přimícháme kari a cukr. Přidáme rajčata, hrášek a papriku, zamícháme a 3-4 minuty opékáme. Zalijeme smetanou a vše přivedeme k varu. Uvařenou rýži slijeme, necháme okapat a spolu s masem přidáme do pánve k zelenině. Rýžovo-zeleninovou směs pikantně dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.